Eller varför inte trädgårdsfikats och skogsfikats. Värmen och sommaren kräver fika och dessa underbara blåbärsmuffins är supersmiffiga att göra och ta med!
Gillar du inte blåbär så byt ut mot valfritt bär eller varför inte rabarber?
12 st Blåbärsmuffins med smul
125g smör
4 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
2 ägg
125 g naturell yoghurt
125 g blåbär frysta pudrade med vetemjöl
0,5 citron, endast rivet skal (zest)
Smält smöret och låt det svalna.
Sätt under tiden igång ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och rör ner smöret. Blanda ihop till en smulig deg. Lägg undan 1,5 dl av smuldegen.
Resterande smuldeg vispas samman med ägg, citronzest och yoghurt. Vänd ner de frusna blåbären och klicka ut smeten i 12 stora muffinsformar. Fördela den sparade smuldegen ovanpå och grädda i 20-25 min mitt i ugnen.
Låt svalna och ät och njut!
Kommentera