Semmelcheesecupcakes!

Semmelcheesecupcakes!

Jag har genom mitt roliga samarbete med Pufz fått möjlighet att provbaka i de smidiga silikonmuffinsformarna.De är inte bara toppen till muffins utan helt perfekta till min nya upptäkt:SemmelcheesecupcakesOk, jag är egentligen tokkonservativ när det gäller semlan, helst hetvägg ska det vara.Riktigt bra bulle, mandelmassa, vispad grädde och florsocker.För mig är det så bra det kan bli.Sen väcks den där experimentlustan…Semlor är supergott och cheesecake är supergott och ihop blir det en helt sagolik kombo!Crunchig botten, söt mandelfyllning, fräsch färskost, ni hör ju!Så om man nu ska göra något semmellikt men inte semlor så gör mina semmelcheesecupcakes vetja!

Semmelcheesecupcakes

Botten

200g kakor/kex (typ digestive, går bra med de flesta neutrala kakor.)

0,5 tsk mortlad kardemumma

75 g smör

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret, krossa kakorna och blanda ihop alla ingredienser.

Grädda 0,5 dl smul på ett bakplåtspapper i 10 min, detta är till topping.

Tryck ut resten av smulet i 12 st silikonmuffinsformar och grädda i 10 min.Låt svalna.

Mandelfyllning

100g mandlar ( med skal, kan med fördel rostas.)

100g fint råsocker

1-2 bittermandlar

Lite vatten

Kör allt utom vatten tills massan blir slät och varm, späd till krämig, trögflytande konsistens.

Klicka ca 1 tsk fyllning i varje form.

Färskostfyllning

200g färskost

2 dl vispgrädde

0,25 dl florsocker

2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt.

Vispa färskost, florsocker och 1,5 dl av vispgrädden till en fluffig och lätt konsistens.

Krama ur och smält gelatinbladen i 0,5 dl grädde på spis eller i micro och rör försiktigt ut i vispet.

Fyll formarna med färskostblandning och ställ kallt 20-30 min.Servera med smultopping och lite florsocker.

Ät och njut!

2 Comments

  • Lotta Posted 24 januari, 2018 12:24

    Hej.
    Skall mandelfyllningen värmas paa spisen eller bara mixas med en mixer?
    Tusen tack.

    • Ida Posted 24 januari, 2018 17:13

      Hej! Bara mixas! Blandningen blir varm och oljorna i mandel frigörs av enbart mixning. Lite coolt faktiskt 🙂
      Lycka till med baket!
      /Ida

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *