För ett tag sedan gjorde jag radiodebut i Sveriges radio P4 Sörmland. Det var såå skojigt!
Vi pratade om vikten av att låta sig vara nöjd med sina prestationer och sig själv, hur läskigt underbart det var att vara en av 12 hemmabagare i Hela Sverige bakar och så bakade vi såklart!
Vaniljmuffins med jordgubbskompottgömma toppad med vit chokladmousse med basilika och dekorerad med jordgubbssås och basilikablad
Aka P4-Muffins
Här kommer receptet på vaniljmuffinsarna:
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk, 3 procent
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker.
Smält smör och tillsätt mjölken, koka upp.
Häll den kokande smör/mjölkblandningen över äggvispet och rör försiktigt.
Sikta ner alla torra ingredienser och vänd runt varsamt. Fördela i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i 15-18 min mitt i ugnen. Känn efter med tandpetare. Den ska inte bli kladdig.
Låt svalna.
För recept på fyllning och topping kika in lite senare i eftermiddag på bloggen för del 2
Tjippåhej!
Kommentera