Nog för att man kan mumsa vanliga vaniljmuffins som de är men varför inte lyxa till det lite med fyllning och topping?
Fyllning
200g jordgubbar
1 dl strösocker
Koka ihop bären, sockret och mosa ihop allt till en tjock kompott.
Gör hål i muffinsarna med en tyll eller liten tesked. Fyll hålen med jordgubbskompott .
Kompotten som blir över mixar du slät och häller i spritspåse.
Topping
3 dl vispgrädde
200g vit choklad
10-15 stora basilikablad
Hacka chokladen fint. Värm 1,5 dl vispgrädde – det får inte koka.
Ha i chokladen och rör tills det är helt smält och blanda sedan i resten av grädden. Ställ kallt i minst 6 timmar.
Hacka basilikan fint.
Vispa upp chokladgrädden riktigt fluffigt och blanda ner basilikan. Fyll upp i en spritspåse med stjärn eller rostyll.
Spritsa vitchoklad/basilikafluffet i valfritt manér på muffinsen och ripla på jordgubbssås. Garnera med basilikablad.
Mumsa loss!
Kommentera