Morotscupcakes 10-12 st
10 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk pepparkakskrydda (1 tsk av lika delar av vardera kanel, inge- fära och mortlad kardemumma)
3 dl riven morot
Topping:
200 färskost
100 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Dekor
1 riven morot som ugnstorkas på eftervärmen i ca 30 min eller tills dess att den är spröd och torr.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Blanda ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt sedan moroten och smöret. Vänd runt så att allt blandas ordentligt och fördela i muffinsformar, riktigt stabilt och bra blir det om man har sådana här fina silikonformar från Pufz.
Grädda sedan 15-20 minuter mitt i ugnen på 175 grader.
Under tiden: vispa smör, flor- och vaniljsocker. Vispa sedan ned färskosten.
När morotscupcakesen har svalnat; klicka, bred, spritsa på toppingen och dekorera med lite ugnstorkad morot.
Ät och njut!
Kommentera