Påskiga Morotcupcakes i fina formar

Påskiga Morotcupcakes i fina formar

Morotscupcakes 10-12 st

10 g smält smör

2 ägg

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk pepparkakskrydda (1 tsk av lika delar av vardera kanel, inge- fära och mortlad kardemumma)

3 dl riven morot

Topping:

200 färskost

100 g smör

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Dekor

1 riven morot som ugnstorkas på eftervärmen i ca 30 min eller tills dess att den är spröd och torr.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och kryddor. Blanda ner mjölblandningen i äggvispet och tillsätt sedan moroten och smöret. Vänd runt så att allt blandas ordentligt och fördela i muffinsformar, riktigt stabilt och bra blir det om man har sådana här fina silikonformar från Pufz.

Grädda sedan 15-20 minuter mitt i ugnen på 175 grader.

Under tiden: vispa smör, flor- och vaniljsocker. Vispa sedan ned färskosten.

När morotscupcakesen har svalnat; klicka, bred, spritsa på toppingen och dekorera med lite ugnstorkad morot.

Ät och njut!

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *