Midsommarmuffins med vit choklad, jordgubbar och basilika
Tårta i all ära men muffins kan vara midsommar också!
Dessa är faaarligt goda.
Topping
3 dl vispgrädde
200g vit choklad
10-15 stora basilikablad
Hacka chokladen fint. Värm 1,5 dl vispgrädde – det får inte koka.
Ha i chokladen och rör tills det är helt smält och blanda sedan i resten av grädden. Ställ kallt i minst 6 timmar.
Under tiden bakar du muffins och gör fyllning och jordgubbssås.
vaniljmuffins
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl mjölk, 3 procent
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker.
Smält smör och tillsätt mjölken, koka upp.
Häll den kokande smör/mjölkblandningen över äggvispet och rör försiktigt.
Sikta ner alla torra ingredienser och vänd runt varsamt. Fördela i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i 15-18 min mitt i ugnen. Känn efter med tandpetare. Den ska inte bli kladdig.
Låt svalna.
Fyllning
200g jordgubbar
1 dl strösocker
Koka ihop bären, sockret och mosa ihop allt till en tjock kompott.
Gör hål i muffinsarna med en tyll eller liten tesked. Fyll hålen med jordgubbskompott .
Kompotten som blir över mixar du slät och häller i spritspåse.
Montering:
Hacka basilikan fint.
Vispa upp chokladgrädden riktigt fluffigt och blanda ner basilikan. Fyll upp i en spritspåse med stjärn eller rostyll.
Spritsa vitchoklad/basilikafluffet i valfritt manér på muffinsen och ripla på jordgubbssås. Garnera med basilikablad.
Mumsa loss!
GLAD MIDSOMMAR !
Kommentera