Midsommarmuffins

Midsommarmuffins

Midsommarmuffins med vit choklad, jordgubbar och basilika

Tårta i all ära men muffins kan vara midsommar också!

Dessa är faaarligt goda.

Topping

3 dl vispgrädde

200g vit choklad

10-15 stora basilikablad 

Hacka chokladen fint. Värm 1,5 dl vispgrädde – det får inte koka.

Ha i chokladen och rör tills det är helt smält och blanda sedan i resten av grädden. Ställ kallt i minst 6 timmar.

Under tiden bakar du muffins och gör fyllning och jordgubbssås.

vaniljmuffins

2 ägg

2 dl strösocker

50 g smör

1 dl mjölk, 3 procent

1 ½ tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker.

Smält smör och tillsätt mjölken, koka upp.

Häll den kokande smör/mjölkblandningen över äggvispet och rör försiktigt.

Sikta ner alla torra ingredienser och vänd runt varsamt. Fördela i muffinsformar/muffinsplåt och grädda i 15-18 min mitt i ugnen. Känn efter med tandpetare. Den ska inte bli kladdig.

Låt svalna. 

Fyllning

200g jordgubbar 
1 dl strösocker

Koka ihop bären, sockret och mosa ihop allt till en tjock kompott.

Gör hål i muffinsarna med en tyll eller liten tesked. Fyll hålen med jordgubbskompott .

Kompotten som blir över mixar du slät och häller i spritspåse.

Montering:

Hacka basilikan fint.
Vispa upp chokladgrädden riktigt fluffigt och blanda ner basilikan. Fyll upp i en spritspåse med stjärn eller rostyll.

Spritsa vitchoklad/basilikafluffet i valfritt manér på muffinsen och ripla på jordgubbssås. Garnera med basilikablad.
Mumsa loss!

GLAD MIDSOMMAR !

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *