Lucka 1 ⭐️ Geléhjortron

Dessa är galet goda och så smidiga att göra i geléhallonformen från Pufz.

225-250g hjortron

375g socker

125g glukossirap

150g vatten

0,5 tsk citronsyra

18 gelatinblad

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka hjortronen mjuka och passera så att du får en slät puré.

Koka socker, glukossirap och vatten till 140 grader och tillsätt sedan purén och låt koka upp igen till 115 grader.

Rör ned citronsyra och urkramade gelatinblad.

Häll i geléhallonform (om man vill kan man olja den med matolja men det är inte nödvändigt) eller oljad avlång form.

Låt stå i minst 24 timmar och tryck sen ut ur form alt. Skär i kuber och sockra.

Glöm inte att gå in och tävla om en egen gelehallonform på mitt instagram !

Tävlingen avslutas söndag 3/12

Ät och njut!

2 Comments

  • Ann Posted 13 december, 2017 06:24

    Hej.
    Vackra att se på.
    Finns det något tips på vegetariska geléhallon?

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *