Finska pinglor

Finska pinglor

Småkakor har alltid legat mig varmt om hjärtat när det kommer till att äta dem. Att baka dem däremot har inte varit nån favorit tills för ett par år sedan.

Barnen önskade sig brysselkex och ja, vad gör man inte? Det var bara att kavla upp ärmarna och baka. Efter ett tag fick jag in snitsen och det blev kul, jag kunde börja leka med smaker, färger och former.

Övning ger färdighet och misslyckanden ger lärdomar.

Här kommer receptet på mina ”Finska pinglor” som jag bakade i Hela Sverige bakar igår.

Finska Pinglor
20 st

 100 g Smör 

50 g Mandelmjöl

2 dl Vetemjöl

0,5 dl Strösocker

3 Bittermandlar

Riv eller mal bittermandeln och blanda alla ingredienser till en jämn, fast deg. 

Ställ i kyl 15 min.

Dela i fem lika stora delar och rulla till avlånga korvar, dela varje korv på längden i fyra delar. Rulla ut varje del till ca 15 cm och forma en kringla.

Garnering

1 Äggvita

0,25 dl hackad Sötmandel 

Pensla med äggvita och strö på hackad mandel.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.

Ät och njut :*

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *