Drömmiga skrädemummakakor

Drömmiga skrädemummakakor

Hej alla kakmonster!

Ni kanske redan förstått men jag verkligen älskar att experimentera med smaker och konsistenser ❤️Denna gång åkte min vän Eriks skrädmjölsdrömsrecept på en omgång ?.

Här hittar ni originalet – suveränt goda är de, smälter i munnen, sådär mjuka men knapriga och alldeles underbara som småkakor ska vara! ?

Dessa blev en hit! Enligt mig och stora tösen iallafall ?? det är bara vi som smakat ännu ?

Prova att baka dem du med vetja!

Här kommer receptet:

Drömmiga Skrädemummakakor 

2,5 dl skrädmjöl

2,5 dl vetemjöl

1/2 tsk hela kardemummakärnor 

2 tsk hjorthornssalt

1 msk vaniljsocker

150 g smör

1/2 dl rörsocker 

3/4 dl strösocker
Sätt på ugnen på 150 grader.

Ta fram och mät upp alla ingredienser, mortla kardemumman, lägg socker och smör i en bunke och resten i en annan bunke. 

Vispa smör och socker ljust och fluffigt, vispa ner kardemumman och sänk farten och arbeta in de övriga ingredienserna.

Forma till 20-24 bollar och placera på bakplåtspappersklädda plåtar (de flyter inte ut något nämnvärt).

Grädda i 30 min och håll sen andan när ni öppnar ugnen (ammoniakdoften är stark men försvinner fort).

Låt svalna och njut med en kopp riktigt gott kaffe, eller mjölk, eller rabarbersaft, eller vad ni vill bara ni njuter 🙂

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *