Bullar + flarn =sant

Bullar + flarn =sant

Bullar är bäst!


I tisdags var det ju kanelbullens dag och enligt mig en av de bästa dagarna på året. Självklart blev det bullar bakade både på jobbet, hemma och på tvn fast där i form av småkakor.

Bullflarn kallar jag dem, min småkakshyllning till kanelbullar.

De kan göras på lite olika sätt, ett är att klicka ut 24 små flarn och göra dubbla flarn med smörkrämen och pärlsockret emellan. Ett annat är att göra 12 stora flarn, vika dem, spritsa in smörkrämen i ”viket” och strössla pärlsockret i. Man kan också göra enkla flarn med smörkräm och pärlsocker ovanpå.

Ni gör ju som ni vill 😉

Flarn  
40g smör 

0,5 dl havregryn 

0,5 dl vetemjöl

0,5 dl socker

0,5 tsk kardemummakärnor

1 msk grädde

1 msk sirap

1 knivsudd bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader varmluft. 

Mortla kardemumman. Smält smöret och tillsätt övriga ingredienser, klicka ut 12 st fördelat på två bakplåtspapper, grädda i varmluft mitt i ugnen i ca 5 min. De ska vara gyllenbruna. 

Ta ut och låt svalna något.

Lägg över skaftet på en slev så de blir dubbelvikta, kläm ihop något.

Medan de svalnar gör du smörkrämen. 

Smörkräm

100 g rumstempererat Smör

1,5 dl Florsocker

1 Äggula

1 msk Kanel

1 msk Pärlsocker

Vispa florsocker, kanel och smör jämnt och ljust, blanda i äggula och vispa ihop krämen.
Det blir ganska mycket kräm så skulle man få över går det jättebra att frysa in. Eller baka fler flarn. Eller äta med sked.

Ni gör ju som ni vill 😉

Spritsa in smörkrämen i det dubbelvikta flarnet. Strö lite pärlsocker i bägge ändarna. 

 Seså! Bulla upp med bullflarn och njut <3

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *