Äpplets dag

Äpplets dag

I söndags var det äpplets dag och det måste man självklart fira!
Denna fantastiska frukt som såhär års finns drivor av i var och varannan trädgård.

Äppelkaka är så otroligt gott och lätt att variera.

ÄPPELKAKA MED KARDEMUMMASMUL

Till denna har jag använt syrliga äpplen och det behövs verkligen för att väga upp det söta kardemummasmulet.
Jag använde mig av en springform 24 cm, smörad och mjölad.
4-5 äpplen, skalade, urkärnade, skivade
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
50g smör
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Kardemummasmul
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 dl havregryn
1/2 tsk kardemummakärnor
50g smör
Sätt ugnen på 175 grader varmluft ( om du inte har det behöver den nån minut längre bara)
Vispa ägg och socker pösigt.
Koka upp smör och mjölk och häll över äggvispet.
Sikta ihop allt torrt och vänd ner i smeten.
Häll i formen strö ut äppelbitarna jämnt fördelade på smeten.
Mortla kardemumman och smula ihop med mjöl, socker och havregryn.
Smula ut över äppelbitarna och skjuts in i ugnen i ca 40-45 min.
Låt svalna, hurra för äpplet och njut en bit med lite lättvispad grädde eller vaniljsås.
Hurra!

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *